sunny day

Hej alla nära och kära!
Vi ber om ursäkt för väldigt dålig uppdatering den senaste veckan, men det har helt enkelt ine blivit så att vi tagit oss tid för bloggen, men nu så tänkte jag (K) skriva några rader :)


Igår kom äntligen solen tillbaka till Perth, och därmed värmen som vi saknat de senaste dagarna. Så idag har vi kunnat spendera förmiddagen på stranden där det till och med blev ett dopp för oss båda. Enligt mig var det mest som ett isbad och jag är riktigt stolt över att jag ens kom i. Men man känner allt pressen när Oskar helt plötsligt bara rusar i ;) efter en del skrik om hur kroppen stelnar gick vi sedan upp på torra och trygga land. På eftermiddagen åkte jag mot jobbet som gick bra och va roligt idag :) Dock var det första jag fick höra när jag kom dit: "Oh my gooooood you look so orange! Åh, men thaank you! Senare under kvällen kom kommentar nr 2 av Angela (som är en väldigt sprallig och rolig tjej) "Oh myyy god! now you look red! You´re like a trafic-light, so i guess you will get green soon.." Det sista hoppas vi dock inte på. Sammanfattningsvis kan man väl säga att ja, jag glömde solkrämen för ansiktet idag och jag lovar att det inte ska hända igen mamma ;)
Igår skaffade jag även ett träningskort på Fitness First som ligger bredvid jobbet. Ville ha ett ställe där det finns pass att gå på, för att kunnas vistas bland folk när Oskar tränar. För nej, jag är inte bra på att vara ensam..;) Dock var det inte en så rolig upplevelse igår när jag fick prova på löp-bandet. För framför mig finns 4 tv-skärmar, varav 2 visade en man med en mask på sig som stod och visade hur han kunde föra in en kniv i sin arm. Väldigt inzoomat dessutom! Men jag fick iallafall en snygg ryggsäck, vattenflaska och en "gympa-påse" innan jag gick därifrån ;D

Igår fick Oskar träna med Västra Australiens bästa innebandyspelare, vilket han verkade tycka va roligt då det hade en liten högre nivå än vad Revolution Shark erbjudit innan ;) Oskar fick beröm av coachen som också bad de andra spelarna att iakta hur OH rör sig O, dessutom gjorde han 3 av 6 mål och gjorde 2 assist. Så han sköter sig bra! Det kan du (Lasse) hälsa Pixbo om du vill :) haha.

Efter en sen middag nu ikväll iform av kycklinggryta, ris och sallad har vi tagit det lugnt. OH sitter helt förvivlad här bredvid mig efter att försökt vinna lite poker för skoj skull på internet som inte gick så bra, haha. Men ni kan vara lugna, insatsen var endast 1 dollar!  ;)

Hoppas ni har det bra där hemma. Vi försöker njuta så mycket vi kan, för huuujedamej vad tiden går fort! Fredag igen imorgon?!?!
Pussss och kraaaam ♥


jetts gym + mega kycklingsallad!

Hej hej hallå dagboken!
Nu sitter jag (Karolina) här och skriver lite. Dagarna rullar på här, kanske lite för fort enligt mig, men vi försöker fånga varje dag :) jag har jobbat två dagar på Sumo Salad nu. Igår blev jag kvar där i 9 timmar, vilket tog kål på mig då det va sååå mycket nytt att ta in, 100 % fokus hela tiden plus att allt blir lite mer ansträngande då det är på engelska lixom :) men jag gillar verkligen språket, känns så skönt att man får använda det. Har till och med fått börja säga "Hi, how you do'in"? till alla kunder som lixom bara börjar närma sig salladsdisken. Bossen är extreeemt på alla om costumer service, så tycker nästan synd om kunderna som inte hinner tänka innan dom får den där frågan. Frågan som ingen vet hur man ska svara på egentligen ;)
Kan iallafall rekommendera alla som åker till Perth att ta en sväng förbi Sumo, då det finns vääldigt mycket gott plus att dom fullständigt PROPPAR förpackningarna fulla med mat, så valuta för pengarna får man minsann :)
Efter jobbet idag gick mannan min och jag till gymmet som ligger här 5 minuter ifrån :) OH har skaffat kort där nu och jag har nu utnyttjat mina "3 free days". Riktigt härligt att få träna, speciellt när man kan stå och kolla på massa matlagningsprogram samtidigt som svetten rinner.
Så nu sitter jag här nyduschad efter vår väldigt goda middag! Vi bara mööölade i oss denna exklusiva hemmagjorda kycklingsallad :) En dam i affären hoppade på Oskar med att vi skulle köpa en färdiggrillad kyckling som det va ett väldigt bra pris på tydligen. Hon verkade dyrka den mer än något annat och va väldigt exalterad :) men riktigt god va den! Men, nog om kyckling. Nu tänkte vi ha lite fredagsmys här i Scarborough, lite lyxigare än vanligt då vi faktiskt köpt jordgubbar, ananas (nästan som din klass abbs ;) och en väldigt fin liten kaka som ska in i ugnen.
Imorgon blir det jobb för oss båda! Oskar ska tjäna stora pengar och döma hela dagen :) sen på kvällen blir det indisk middag ute i Subiaco och sen utgång med kusin Emma och ett annat gäng för att fira födelsedag.
Hoppas ni har det kalas! ♥

250 mil senare...

HEEEY

Ja nu har vi hunnit landa här hemma igen efter en mycket intensiv vecka på vår roadtrip. Jag (Oskar) tänkte sammanfatta lite vad vi hann med under våra 7 dagar i en liten husbil.



Tisdag
Vi försökte komma upp så tidigt som möjligt denna dag för att ta oss till husbilstället men vi blev dock en aningen försenade då jag var illa tvungen att se slutet på us open finalen i tennis, men trots detta var vi bara aningen försenade. Vårt första intryck av bilen blev inte jättelyckat, när vi ska rulla ut från parkeringen startar inte bilen, dom får lov att byta batteri och vi får ett extra campingbord för besväret ;) Vi rullar med viss oro i blicken ut från parkeringen och här börjar den stora utmaningen, att hålla sig på vänstersida av vägen i en miljonstad. Med försiktig körning löser sig dock detta ganska bra och vi kommer levande ut från Perth. Eftersom vi ska åka enormt långt norrut försöker vi köra så långt som möjligt denna dag. Påvägen hinner vi se Pinnacle desert, en öken med mycket mystista stenar som sticker upp lite överallt (se bild). Trots att vi blivit avråda från att köra under kvällar och nätter känner vi oss tvungna att köra på en stund även under kvällen för att kunna hinna med allting vi vill imorgon. Självklart händer det som dom varnat för, nämligen att en känguru kommer hoppande framför bilen, jag ställer mig på bromsen och kängurun hinner med några meters marginal hoppa vidare. Tillslut når vi vår övernattningsplats i Kalbarri där vi ställer oss på en parkering för övernattning.

 

Onsdag Denna dag börjar med frukost vid strandkanten för att sedan bege oss mot en väldigt häftig kuststräcka där vi har hört att man, om man har tur kan få se valar gå förbi. Vi åker in vid en klippa som heter Red bluff och denna är precis så häftig som vi har hört, helt röda klippor som skapar en mäktig kust och en än mäktigare utsikt. Vi står här länge länge och försöker med alla medel vi kan hitta någon val som simmar förbi. Tillslut så ser vi lite vitt skum i vattnet och där helt plötsligt kommer denna extremt mäktiga varelse hoppande, nu ska sägas att det kanske är någon kilometer ut så vi ser ju inte direkt ögonen på den men ändå, en val! Efter detta ser vi flertalet till som simmar förbi och skapar vitt skum lite överallt. Mäktigt. Efter detta sätter vi oss i bilen återigen för nästa lååånga resa, denna gång med destination för Monkey mia och delfiner. På vägen hinner vi stanna och ta ett dopp vid Shell beach, en strand som består av endast miljontals snäckor. Här lagar vi mat, helt ensamma (som man för övrigt är för det mesta längs västra kusten i Australien) till solnedgången innan vi sätter och i bilen igen för att återigen köra i skymningen och återigen få se en känguru vid vägen, denna gången höll den sig dock vid sidan av vägen ;)


Torsdag
Tidig uppgång denna dag i Monkey Mia för att få se på delfinerna som varje morgon kommer in till stranden. Dessa delfiner är helt fria och det är därför helt upp till dom när och om dom vill komma in. 5 stycken äldre delfiner blir matade vid stranden varje morgon med ca 1/4 av deras dagsbehov, endast för att dom inte ska tappa sin egna jaktinstinkt och sin naturliga livsstil. Vi kommer dit vid 7,30 och redan då är en delfin där för att kolla runt, denna delfin får inte mat utan är bara där för att "umgås". Efter ett tag kommer sen vi hur flertalet delfiner är på väg in. Karolina som har laddat för detta under en längre tid är mycket nervös över om hon kommer få mata dom eller inte. Tyvärr så blir så inte fallet utan det blir några barn (generation yngre) som blir dom lyckliga. Men ack den som ger sig, vi bestämmer oss att stanna några timmar till och till slut så får Karolina en fisk att ge en utav delfinern. Lycklig som ett barn kunde vi nu åka vidare tyckte Karolina :) Efter detta äventyr hade vi ca 7 timmar i bil framför oss innan vi nådde vårt mål med resan, nämligen Coral Bay. Vi hann dock med ett väldigt häftigt stopp på vägen, nämligen Eagle Bluff. Här var det en klippa som störtade ner i vattnet. Och klarare vatten får man nog leta efter, här kunde man spana ner efter små hajar och annat. Vi såg en eller två minihajar simma förbi.
Fredag Coral Bay är precis så fint som vi hade sett på bilderna, vattnet är nästan förvånansvärt kristallblått. Vi startar dagen med att åka 5 minuter med bil och kommer då till en heeeelt tom strand som vi tillbringade förmiddagen på. Eftermiddagen bestod av snorkling och tyvärr är detta nog resans ända besvikelse. Vi lyckades tyvärr pricka in en helg med väldigt blåsigt väder så vattnet var uppröjt och lite grumligt därav. Men det var inte på något sätt dåligt utan en del stora fiskar fick vi se:) vi såg inga mantor dock, detta hade vi behövt lite mer tid över för och åka med en båt längre ut. Det är inte många platser i världen som har ett korallrev så lättillgängligt som Ningaloo reef (revet längs Coral Bay och uppåt), det är bara att sätta på sig cyklopet och simma ut 20 meter från stranden så har du det där =)
Lördag Andra dagen i Coral Bay bestod av snorkling, slappa, läsa och sola i stort sett innan det var dags för middag som för typ tredje dagen i rad var pasta med tomatsås. Vårt kök var inte direkt jätteavancerat i husbilen, därav avstog vi från att tillaga några större gourmetmåltider under veckan, Karolina har även någon kärlek till just denna måltid så jag får ge med mig ;)
Söndag Väckarklockan ringde vid 6,30 och med tunga steg gick vi och satte oss bakom ratten där vi ägnade större delen av dagen då vi var tvungna att ta oss så nära Perth som möjligt då bilen skulle lämnas in imorgon måndag. 9 timmar blev det innan vi nådde orten Dengara-Denison. Vi kände inget vidare sug att åka in och ställa oss på en camping denna natt då vi skulle upp tidigt imorgon igen. Därför tyckte vi det kom lägligt att vi hittade en parkering med skylten "Caravan parking welcome". Där ställde vi oss för natten och hoppades på det bästa.

Måndag Vår sista dag med husbilen började tidigare än vi hade tänkt. Vi hade ställt klockan på sju men den hann inte ens ringa innan det stod någon utanför och knackade på fönstret. Yrvaken som få öppnande jag fönstret och kopplade direkt att vi nog inte får stå här för mannen som stod utanför var polis ;) Med extrem arg röst förklarade han att vi inte får stå här och med oskyldig blick pekar jag upp på skylten caravan parking welcome men han förklarar då tydligt att det står parking, not camping. Han frågar om vi har mycket pengar med oss för det är 150 dollar för olaglig parkering. Lite lätt skärrad lyckas vi få 5 minuter på oss att flytta. Vi lyckas därefter garanterat slå personligt rekord i att ta på oss kläder, stuva om lite packning och för att sedan köra iväg. Resultatet? Ingen böter. Under den sista vägen hem hinner vi stanna några timmar i en ort ca 1 h norr om Perth, Lancelin. Här lagar vi vår sista pasta med tomatsås för den här resan ;)

Australien är ett fruktansvärt häftigt land, det mesta man kan tänka sig finns. Genom att åka våra 250 mil har vi sett en minimal del av hela landet, men ända har vi sett väldigt väldigt mycket. Gillar man orörda stränder, häftig natur, härligt väder och hundratals mil tomma vägar ska man åka till Western Australia. The extraordinary.

/ Oskar


Pinnacles desert


Red bluff








Eagle bluff


Coral Bay






tänk om...

denna vackra skapelse fanns i vår kyl just nu..

we are alive

Helllluuuuu världen!
Efter en vecka i vår underbara Breezer Backpacker husbil är vi nu på plats hemma i Scarborough igen, levande. Det är svårt att berätta hur vi haft det, men jag kan ju säga som så att vi har haft det amazing, outstanding, underbart, fantastiskt härligt och bra :)
Vi har verkligen fått uppleva The real Australia. Vi har kört 250 mil, vi har lagat middagar med vår gröna gas-spis, vi har sett valar hoppa upp vid vattenytan, vi har varit på de mest vackra utkiksplatserna, matat en delfin, skrattat, gjort åka-länge-i-bil-lekar, upptäckt pinnacles desert, snorklat, diskat inne på public toilets, läst, sjungit, varit på shell beach, skrattat ännu mer, kört vänstertrafik, och jag har försökt stilla Oskars boll-behov med att kasta apelsin (då vi inte hade någon boll) så att han fick leka målvakt. Vi köpte förresten en boll sedan och denna lek blev en riktig hit för oss båda! Jag lyckades till och med få träningsvärk i armen (riktigt illa).
Kort sagt, vi har haft en fantastisk vecka. Ni får mer detaljer inom kort med fler bilder. Vi tänkte mest bara säga att vi lever at the moment :)
Hoppas ni har det kalas där hemma med! Puss och kram ♥

carpe diem

Godkväll!
KB här igen! Min grabb är iväg och dömer lite matcher nu denna måndagskvällen igen, så nu är det toooomt här igen..
Men jag kom just precis hem efter att ha suttit nere vid stranden och läst min bok och granskat lite tidningar vi fått tag med info om norra western Australia, dit vi ska åka imorgon :) På den platsen vid stranden här i Scarborough kan jag verkligen tänka mig att sitta varje eftermiddag och se hur solen går ner. Varje gång när jag sitter där och ser hur den bara försvinner nedanför horisonten blir jag lika förundrad. Det ser så häftigt ut! Vart tar den vägen? Vem får se soluppgången nu?
PRECIS när solen va påväg att försvinna börjar ett gäng killar bakom mig ropa: Sunset everybody!! Grab your cameras!

Igår inhandlade även jag en våtdräkt så det blev ett dopp i det kalla havet, och jag måste säga att den verkligen hjälper en att hålla värmen. Dock finns det andra svårigheter för att komma ner i vattnet.. GALET HÖGA VÅGOR! Oskar försöker få mig att våga komma ut en bit, men jag får nog öva att dyka under mega-vågorna lite närmre strandkanten. Måste se väldigt roligt ut, eftersom de flesta människor som har våtdräkt här på stranden är ganska skickliga i havet eller surfar, medan jag mest står och försöker fly från lite vatten, haha. OH försökte sig på body boarding och fick till det några gånger minsann, och han såg lika lycklig ut varje gång :)
Igår kväll fick vi spontan-besök här i Scarborough av ett par :) Min gamla chefs dotter och hennes pojkvän kom hit, och det kändes nästan som en blind-date, eftersom vi aldrig träffat dem :) men de va huuuur trevliga som helst, så vi fastnade nere vid ett café i flera timmar :)
Nu tänkte jag slänga på mig träningskläder och ge mig ut på en liten runda by the sea :)
Pusssis!
Kristin och Sebbe
Här kan man carpa om man vill ;)

sunny day

Tjoo!
Nu sitter jag (Karolina) här vid köksbordet efter en morgon-springtur! Riktigt skönt, men ack så varmt det börjar bli - redan nu tidigt på morgonen. Antar dock att detta bara är en liten uppvärmning eftersom vi hört att temperaturen kan ligga runt 44 grader en varm sommardag här. Puuuust!
Hur som helst, igår hade vi en härlig dag! Don föreslog på morgonen att han kunde köra oss till en stor mataffär som alltid har färskvaror och är lite exklusivare, för att jag tjatat om att det inte finns mango här ännu.. ;) så han tänkte att vi kunde se vad som fanns där.. Det är en otroligt härlig affär, dock tyckte nog de två männen som var med mig att jag kunde kolla lite väl länge på varenda liten sak i hyllorna.. haha. Men vi fick provsmaka vääldigt god latte samt frukt :) vi köpte sedan en "exklusiv" tomatsås, haha, en sås till kycklinggryta, en ananas till Don och 2 blodapelsiner! Efter denna visit släppte O´Brian himself av oss vid tennisbanorna där vi spelade ett tag, eller Oskar lärde mig :) överlycklig blir man när man lyckas slå ett slag som till och med Oskar tycker är bra :) haha..
Efter en lunch begav vi oss ner mot beachen och lite surfbutiker för att kolla på våtdräkter, snorkel och bodyboard :) Oskar köpte sin våtdräkt, jag hängde för ovanlighetensskull (not) undan min tills idag! ;) jag hade egentligen velat ha en med någon färg på, bara för att inte se ut som en säl..(Hajens favvo-maaat) Men har väl blivit övertygad om att det går bra med en helsvart också. Sen blev det även en bodyboard som vi ska dela på. Har en känsla av att den mer är något för mig för innerst inne tror jag inte att jag har någon större talang i surfing..
OH prov badade senare på eftermiddagen för första gången här med sin alldeles sprillans nya våtdräkt! Riktigt snyggt!  ;)
På kvällen blev det sedan en vääääldigt god och trevlig mexikansk middag inne i Frementle tillsammans med min kusin Emma och hennes kompis Kristin. Jag konstaterade att det var otroligt skönt att få ventilera sig lite med några KVINNOR ;) självklart funkar det jättebra att umgås med Oskar, Don och hans vänner, men som ensam tjej blir det vääääääldigt mycket... sport! ;) Efteråt delade mannen min och jag på en Frozen Yoghurt med mango och cruncy chokladsås - EXTREMT GOTT! :)
Hemfärden från Frementle är ett projekt vill vi lova. Det tar minst 1 h och 10 min, så vi fick först vänta på ett tåg till Perth i 29 minuter.. Väl på tåget undrade vi vart vi hamnat egentligen.. Herregud va mycket, om man får säga det så, udda människor det satt där. Folk gapade, skrek, sjöng happy birthday och va allmänt stökiga. Haha, vi satt mitt i allt ihop och kände oss som 2 små möss :)
Men hem kom vi och Oskar blev lyckligare än någonsin för att han hann se sista minutrarna på Arsenal matchen, tjoho! :)
Nu blir det söndags-frulle här snart! Har vi glömt skriva att vi hyrt en husbil för nästa vecka? Om så är fallet är har vi gjort det iallfall. Det ska bli extremt spännande att se oss åka norrut i en husbil i vänstertrafik, haha!
Vi hörs senare, hoppas ni sover gott där hemma. ♥
/ K

nattinatti

Godkväll :)
Efter en dag innehållande en visit inne i Perth för en del ärenden, fika med Don, En lååång after work med Don + en del av hans field hockeylag, pasta & tomatsås och en väldigt fin fredagsfilm säger vi nu godnatt från Scarborough.
Så, godnatt! ♥

Cottesloe Beach

Hej världen!
Nu ligger jag här i vår väldigt sköna säng och har precis ätit ett gott äpple (om ni undrar)
Dagen har vi spenderat i Cottesloe Beach! En väldigt populär och en väldigt FIN strand ett stycke härifrån. Så vi satte klockan på lite tidigare än vanligt, dels för att jag skulle ringa en arbetsgivare tidigt angående några frågor om ett jobb och dels för att vi skulle hinna titta på en vit van till salu här ute på gatan :)
Herregud, jag vet inte riktigt om det är vår grej det här med att hitta /köpa begagnade och väldigt billiga bilar.. då vi inte kan någonting alls! Blir nästan lite full i skratt när jag tänker på hur vi ställer de mest ointelligenta frågorna till bilägarna.. Is it working? Can you drive far up north with it? är standardfrågorna. Hahhaaha...
MEN jag tror ändå vi bestämde oss för att just denna inte riktigt var något för oss.. Dock kunde man sova i den PLUS att det fanns ett eget komponerat pentry i bagageluckan ;)
Efter denna visit tog vi en buss vid 10 tiden mot Cottesloe. Där har vi njutit av dagens väder, som varit strålande sol och 25 grader varmt :) vi har även tittat på alla som surfar och blivit väldigt lockade av att hoppa i vi också.. Men så fort jag går ner och känner på vattnet så stelnar mina fötter till av kyla. Får nog vänta lite till. Sommaren börjar ju nu i slutet av september typ :) tjoho!
För att kunna äta lunch till ett rimligt pris i Cottesloe var det enda alternativet Fish and Chips (vilket typ ALLA äter här HELA tiden?!) och Oskar som då kände sig lite onyttig gav mig en fråga som löd: - Kan vi inte äta sallad till middag?
Chockad men glad blev jag av denna vackra kommentar :D så sallad blev det! PLUS jääätttegod chorizo = not spicy!
Ikväll har vi även hunnit med att titta på ännu en annan "gammal retro från 70-talet" ;D ne, men en gammal retro från 89 minsann! och ännu en gång börjar jag skratta när jag ser Oskar framför mig sätta sig i bilen och vrida om nyckeln. H e r r e g u d va den LÄT! Lucas som var med oss som faktiskt vet lite mer om bilar tyckte inte att denna var att lita på heller.. Vi blev lite skrajja att vi aldrig skulle få se Oskar mer när han fick provköra den tillsammans med ägaren och dom börjar köra ut på vägen?! som tur va kom han tillbaka med ett leende :)
Ägaren sänkte till och med priset från 800 dollar till 600.. Desperat?
Beslutet tas imorgon! :)
Måste säga det att jag verkligen gillar Oskars och min nya hemstad, den har lixom deeet! :)
Nu blir det nog natti natti här snart! Men lite bilder kommer också! pusssee! / Karolina
Ovanför fågeln ser ni helikoptern - som ska rädda mig från hajar!!
Sunset in Scarborough!

Live in Perth

Tjo, då var det min tur då ;)

Blir inget längre inlägg nu då klockan börjar närma sig tolvslaget men en liten update om vad som hänt idag ska jag väl kunna bjuda på. Klockan ringde vid halv tio idag då framförallt Karolina skulle upp och provjobba en timme på ett café här några hundra meter från oss. Själv hann jag med ett snabbare träningspass innan vi möttes upp och tog för en gång skull ett snabbt och gemensamt beslut vad dagen skulle ta vägen. Destinationen fick denna onsdag bli Perth City. Så vi slängde oss på en buss och ett byte senare var vi framme i kärnan av denna väldigt fina och trevliga stad. Solen sken men som vi vant oss vid nu efter en vecka är det extrema temperaturskillnader mellan skugga och sol så man måste verkligen gardera upp sig rejält vad gäller klädfronten. Dock verkar det som att sommaren är påväg här nu då det förväntas upp mot 25 grader och sol i helgen, efterlängtat! Vet inte om Karolina har nämnt det tidigare i bloggen men husen här är verkligen inte byggda för kallare klimat, element och liknande är inte aktuellt utan här får man härda då det för tillfället är ganska kallt (7-9 grader) under nätterna utomhus. Det är som att dom kompenserar med värmeböljan som anländer om någon månad med att man ska få frysa lite nu. Men vi överlever ;-)

Väl inne i stan gick vi runt och lekte turister, såg en känd klocka osv. Lite shopping blev det dessutom i en surfbutik. Därefter begav vi oss till ett Taxoffice och bad om ett taxnumber vilket inte ska vara allt för svårt att få. Vi har även börjat planera en roadtrip ev nästa vecka norrut, vi har därför idag lagt många timmar på om vi ska hyra en husbil en vecka eller köpa en egen bil. Imorgon ska vi därför kolla på två stycken riktiga gamla fina bilar som inte är allför dyra ;-) eftersom jag är totalt värdelös när det gäller tekniska grejer lär jag inte kunna göra någon vidare analys över om bilen är duglig eller ej (förutsätter att karolina inte är särsklilt mycket bättre ;-) ) så det kan bli ett spännande äventyr i sig. Vi ska även hinna med att beskåda Perths finaste och mest kända strand imorgon, Cottesloe beach.

Förövrigt kommer jag aldrig glömma Stefan Liv, en fantastiskt idrottspersonlighet.

Heeeej / Oskar

Peeerth

London street

 

Swan bell


Dinner-timeeee!

TJO!
Tidernas kortaste inlägg från Bonden kommer här!
Har varit ute och sprungit i kvällsluften längs havet, handlat lite nödvändigheter som morötter, ägg, sallad, gurka, tomat, CHORIZO, yoghurt och äpple m.m. :) SJUKT DYRT! (iallfall med det bästa som frukt och grönt)
Nu blire till att laga lite mat till mig själv eftersom mannen min är och dömer lite innebandy matcher ikväll. Don är också där så här ekar det tomt ikväll vill jag lova! Som tur är har jag en liten skype vän som väntar på mig :)
Pusssis!
p.s. Mitt konstaterande ang Dons matvanor stämmer! Idag när vi kom in på eftermiddagen efter att ha ätit lunch ute hittar vi Don i sitt allt-i-allo rum ätandes chips med en dipp burk också.. Lite lyx i vardagen, haha. Så nu är det bara en påse kvar i skafferiet! ops..
Väldigt dålig bild.. Men ni kan ju få gissa vad det blir? .. ;)
Svettig tjej har handlat!
Olivius, minns du juicen? (eller kanske mer saften..)

scarborough beach

Hej världen!
Nu är det Karolina som skriver här igen :) Oskar lovar dock ett inlägg imorgon!
Igår blev det inget inlägg eftersom vi var igång hela dagen på äventyr. Don körde oss först till Revolution Sports där Oskar ska döma en del innebandy matcher, träna och ha lektioner för de små, med andra ord - hans andra hem! Det va spännande att få se innebandy på australiskt vis ;) många och väldigt små knattar sprang omkring med sina klubbor. Vi fick även träffa 2 andra killar som också dömer matcher och som Oskar fick lira lite boll med senare.
Men efter detta lilla besök åkte vi 2 vidare mot Subiaco, ett lite mindre område som Oskars bror Magnus tipsat om oss, såå Tack Mangan ;) det va mycket mysigt och där fanns många små café och butiker. Det blev lunch på ställe som skulle ha "Australia´s best burgers" och de skulle dessutom vara hälsosamma. Och vi måste säga att dom va väldigt goda och väldigt fräääääscha! :)
Innan hade vi även spanat in ett slags choklad café  = HEAVEN! så dit var vi ju tvugna att gå :) O beställde in en classic chocolat milkshake och jag en classic spanish hot chocolat. Herregud vilken maffig varm choklad jag fick in! Det var mer som en rinnande chokladsås ;) men gott vare!
Efter denna matupplevelse åkte vi tillbaka till revolutions sports så att grabbarna fick spela av sig lite :)
Verkade vara ett gäng väldigt snälla grabbar som OH ska få spela med iallafall. Kände att jag också ville lära mig och få spela i ett lag, så funderar på att kanske gå med i dam-laget, haha.. Får kanske öva upp min bolltalang först (som i och för sig inte existerar alls)
Senare under kvällen blev det middag i Frementle tillsammans med Don och en svensk kille som bor här, Lucas. Det va trevligt värre! Efter middagen tog vi bilen hem till Don och oss ;) men ett stopp på vägen blev det, nämligen en affär kallad "bottle shop", vilket är som en drive in, öppen till 23, där allt i alkohol väg finns. Haha, väldigt knasigt får jag säga. Så resten av kvällen spenderades i Don´s så kallade allt i allo rum, eller mer tv-rum, med OH, Don, Lucas och lite house musik.. När jag kände att grabb-snacket kom igång på allvar passade jag på att skypa med min mamma, mormor & morfar som blev väldigt överväldigade över skype :) samt Olly & Abbsy, vilket va väldigt skoj :)
Idag - söndag - har min OH och jag spenderat här i väldigt väldigt fina Scarborough beach. Drömmen om att få bo nära havet får man iallfall uppleva här. Mycket är stäng t runt omkring här på söndagarna, dock har take-away ställen, caféer, glassbar och liknande öppet. Så det har varit en väldigt skön och härlig dag vid stranden i solen med tittande på surfarna. Vi konstaterade att vågorna va lite föööör höga för oss.. :)
Vid halv sex tiden bestämde vi oss för att ge oss ut på vår andra spring-runda här i solnedgången, på beach-slingan som finns här. Jag försökte till en början lite kaxigt att hänga med på elit-pixbo-oskars tempo.. :p men insåg att det gick lite för fort kanske. Han är väldigt duktig den mannen :) Men det va otroligt skönt att springa längs havet vid den tiden.. Kändes nästan lite overkligt. Det blev även lite styrka vid uppbyggda styrke-stationer som finns på en stor gräsmatta längs stranden :)
Nu är klockan 20.00 och vi undrar vad Don håller hus, för han har inte synts till på hela långa dagen, haha. Min teori är att han håller sig så mycket borta från hemmet som möjligt för att slippa laga mat ;)
Såå, nu blev det en liten längre uppdatering än tänkt här. Men hoppas ni orkat läsa allt babbel :) Får hoppas att vi får ordning på jobb och annat inom snar framtid här.
Hoppas ni mår bra där hemma och njuter av det fina vädret!
Puss och kram / K ♥
En häftig himmel häromdagen
Och mina damer och herrar.....(trummor......) här har ni DON O'BRIAN HIMSELF!
♥  ♥

westfield innaloo

Heej!
Nu har jag och min nya sambo lagat en graciös måltid i form av....... pasta och tomatsås!!! wooho! Dock hade vi en väldigt fin sallad, då vi storhandlade igår. Vi letade efter det billigaste smöret, vinägern, olivoljan, sojan och så vidare :) coles egna varor är en riktig hit! Måste även berätta lite fort om när vi skulle försöka laga mat igår.. hahaha. Det är nämligen en gaspis här, vilket vi inte riktigt hade koll på. Så Oskar vred om och lät den sedan va en liten stund, och dåååå började det lukta lite för mycket gas ;) inte bra alls. så vi gick runt i huset och testade vad som hände när vi tände en tändare och trodde att vi skulle explodera. Efter många om och men vågade vi gå tillräckligt nära och tända på! :)
Idag har jag (Karolina) lämnat ut 10 cv:n på ett köpcentrum som ligger ca 10 minuter med buss från Scarborough Beach. Om sanningen ska fram kändes det faktiskt lite lättare att lämna cv här jämfört med i Göteborg, för här är folket myyyycket snällare! Men vi får väl se om jag får napp. Har fått 15 st cv:n till idag (som ska lämnas ut imorgon) av vår allas Don O'Brian!
När jag ändå är inne och talar om denna mannen har vi gjort två konstateranden.. Han äter ingen mat! Och han har inte använt sin trasa i köket på säkert 1 år, haha.. Han lever endast på kaffe och kaffe. Igår kom han hem sent på kvällen efter att ha tränat, och då hade vi lagt det som blev över av vår middag på en tallrik till honom om han skulle vara intresserad, vilket han va! ;) annars hade det antagligen blivit kaffe igen. För i hans kyl finns en ketchupflaska, en flaska vin, 2 ägg, och en kanna vatten. Och i skafferiet finns 4 chips påsar, en dipp burk och en påse gräddsås från IKEA.. Haha :) men han är gooooo och väldigt snäll!
På tal om Ikea, så va vi där idag! Vi blev facinerade över hur svenskt det är! Riktigt härligt :) oskar tog en redig portion med 15 swedish meetballs. Dock fick man POMMES FRTTES (?!) med lingonsylten.. Hur tänkte dom där?
Jaa, ni märker, när jag skriver - då blir det mycket mat. Hoppas ni står sut med detta ;) Kan då passa på att berätta att vi upptäckte ren lycka idag inne på köpcentret. För där fanns frozen youghurt med tillbehör i lösvikt! Man kunde välja smaker som choklad, mango, ferrero rocher (stavning?), jordgubb, vanilj m.m. och sen massa bär, frukt, oreos, och choklad som topping! :) sjukt gott!


Ett annat konstaterande är att vi 2 inte kan klä oss efter rätt väder här. Ännu en gång satsade vi allt på svala sommarkläder, eftersom det va strålande sol och 25 grader på förmiddagen. Men när vi är påväg ut från Ikea ösregnar det och är blåsigt värre. Men vi överlevde :)
Vi har även lärt oss säga thank you eller cheers till busschaffören innan vi hoppar av, precis som alla andra aussie-people :)
Nu blir det lite slapperi och slappera inne på vårt helt ny städade rum!
Hoppas ni har haft en bra dag på jobbet där hemma eller helt enkelt haft en bra dag :)
Cheers!
Don and Oskar ;)
Matilda, vi kan köra på kräftis här med! ;)

RSS 2.0