vi mår bra

Heeej eller godkväll kanske man ska säga! :)
Vi är väl medvetna om den brutalt dåliga uppdateringen här på bloggen den senaste tiden. Men vi har ju varit på resande fot i nästan en vecka plus att vi haft en hel del annat för oss.. och när tiden går utan inlägg, händer desto mer hos oss och desto mer finns det att skriva, så till slut blir det för mycket för att man ska orka blogga om allt ;) så nu tänkte jag bara i lite korta drag berätta vad vi gjort :)
Förra veckan åkte vi tidigt på morgonen mot Sydney och våra kära vänner :) vi hade väldigt roliga och fina dagar i denna fantastiska stad. Dock va inte vädret riktigt på vår sida, men med sällskap i världsklass så gör inte det något :) det va otroligt roligt att få träffa Olivia och Jonas efter nästan hela 3 månader ifrån varandra. Oskars gamla klasskompisar Anna och Therese var också på plats :)
Det blev mycket mat i olika former, Lindth Café, fantastiskt god thaimat där vi åt middag hela 2 gånger, smootihe, sallader, cupcakes, vindruvor och hamburgare ;) haha. Operahuset, Darling Harbour, Circle Quay, Botanic Garden och hela staden i helhet var lika fin som alltid. Vi konstaterade att den bästa platsen i hela Sydney är på en liten mur liknande sak nere vid Circle Quay med utsikt över hela hamnen samtidigt som en man spelar vacker musik med blåsinstrument :) nu börjar jag redan babbla på på tok för mycket.. Men det blev även ett besök på Zoo (VÄLDIGT fint), Manly Beach, Bondi beach och en väldigt rolig utgång med våra grymma vänner. Så tack för denna underbara visit! :) vi saknar er redan.
Sedan vi kommit tillbaka till Perth har vi försökt njuta så mycket av vår sista vecka här. (skär lite i hjärtat..) i söndags kväll var vi på middag hos Richard Yeoh med familj ;D detta är en man från Malaysia som har två söner som spelar i Revolution Shark. Denna man har Oskar som idol och har blivit min vän under matcherna då vi varit de som fotograferat spelarna :) så vi blev bjudna på en väldigt trevlig middag. Snällare och mer godhjärtade människor får man leta efter. Vi hoppas på att de kommer och hälsar på oss i Svea Rike :)
igår besökte vi Fremantle en sista gång där vi granskade VM i segling men såg inte skymten av Sverige tyvärr. Oskar fick sin Fish n Chips som är otroligt berömd, och jag fick min underbara och kanske sista yoghurt glass på det bästa stället.. Stämpelkortet behåller jag till nästa gång vi kommer hit :)
Idag åkte vi med Lukas på en utflykt till en lagun-liknande strand i Yanchep :) det blev mycket skratt och badande :) och så fantastiskt vackert. Vi konstaterade att i just kust-väg är det inte mycket som slår västra Australien för herregud va orört och oändligt det är. Vi åkte endast en bit norrut, ca 40 minuter och var nästintill helt ensamma åt alla håll och kanter :) det är nog mycket som kommer ha hänt i och runt Perth om man kommer tillbaka hit om 10 år för det byggs ständigt nytt och nya bostadsområden byggs ju längre upp man kommer i landet. För här finns mycket orörd mark att jobba med vill vi lova ;) haha.
Ikväll körde vi även ett rejält träningspass tillsammans med joggning, styrka för hela kroppen, "spurt-tävlingar", promenad i sand och hela köret ;) för att fira detta blev det ett inköp av 4 mango kvällen till ära. Så ja, vi lever :)
Nu - sängen. Imorgon bitti - för Oskar - surfa, för Karolina - försöka komma upp på brädan.
GODNATT alla människor :) ♥

älskade scarborough beach

Hej!
Jag (K) kom precis för en minut sen in från en springrunda längs stranden och är helt i extas. För något finare än att springa här ikväll vid solnedgången får man faktiskt leta efter. Inte nog med att det va så otroligt vackert, i dag var det även ett "beach party" här precis vid havet. Så lamporna som sken upp mot himlen med en blandning av solnedgången, underbart bra musik, glada människor och en helt ljummen luft fick det hela till att bli såå underbart. Och ja, vi kommer ha svårt att skiljas från detta ställe. ♥
De senaste dagarna har vi bara njutit av att kunna vara ute sent på kvällen och ändå få de där varma vindarna på sig. Sommartider hej hej! :) idag har även Oskar spelat match som gick finemang då de vann med 7-5 :) efter detta tog Lucas med oss till City Beach där vi badade lite, satt och åt väldigt god glass i ett par timmar och sen låg i skuggan tills vi kände att magarna började kurra. (vi är väldigt duktiga på att försöka undvika hudcancer här nu för tiden.. Tydligen får nämligen 2/3 australiensare denna sjukdom så va inte i solen tooo much!)
Innan jag avslutar detta lite luddiga inlägg vill jag bara skicka en extra tanke till min vän Linn och hennes familj ♥ ibland är livet alldeles för orättvist.

Och Erik, här kommer filmen som är x antal veckor gammal.. ;) enjoy! fråga mig inte vad det är jag säger och varför bara.. :)


1 december

Heeeeeej!
Tiden bokstavligt talat rusar iväg och det finns inte alltid tid för bloggen. Men nu kände vi att det nog får vara dags för ett litet inlägg till er som vill läsa :)
Vi har det så bra här och just nu vill man bara stanna klockan för ett tag.. Men vi har under den senaste veckan fortsatt att njuta här i vårt fina scarborough vid stranden, vi har varit på en väldigt trevlig BBQ hos min kusin Emma och hennes vän Kristin. Dock innebar denna middag en "avskeds-middag" då de nu har lämnat Perth, vilket är väldigt tråkigt! Känns så konstigt att alla åker härifrån och att tiden går så fort. Men det är så det är :)
I söndags var det en stor happening här i Perth som vi självklart skulle delta i, nämligen en house-festival kallad "stereosonic". Kända house-DJ´s från hela världen var samlade och även Avicii (svensk DJ) var där. Detta höll på från 12-22 så det var en riktig heldag! Lucas var med oss också samt hela sumo salad och hela dagen var såååå rolig :) som uppladdning blev det grillad oxfilé här hemma hos oss på vår fina men enkla grill innan det var dans och så kallat "vevande" med armarna hela långa dagen. Ack så trötta vi var men ack så roligt det va. En riktig höjdare!! :)
Dagen efter denna mycket turbulenta dag skulle OH och jag bestämt påbörja vår dyk-kurs. Så klockan har nu ringt oerhört tidigt i 4 dagar. Vi fick hur som helst en liten och bra grupp på endast 5 personer samt en kvinnlig instruktör, vilket jag som har varit brutalt nervös inför att ta detta dykcertifikatet under en väldigt lång tid tyckte kändes bra. Måndagen bestod endast av teori samt utdelning av tankar med air, BCD västar, viktbälten och en väldans massa utrustning. Under den andra dagen var vi en pool från 9 - 16 och gjorde x antal "skills" inför dyken i havet. Dessa kändes väldigt bra att göra och man blev allt eftersom säkrare och säkrare. Dock hade jag enorma problem med syklop/mask-övningen. FY! Ska jag gå in på detaljer kommer detta bli en lång roman, så det ska jag undvika, men just den övningen va riktigt hemsk. Hur som helst så var vår instruktör väldigt bra och lugnande :) Jag måste även ge ett extra plus till bästa Oskar som hela tiden stod ut med att hålla min hand och ge råd, tack ♥ :)
Både igår och idag har vi haft dyk i havet, igår från stranden och idag från en båt.
Kan ju säga så mycket som så här att det tillhör inte till vanligheterna att se Karolina kasta sig ut från en båt mitt ute på havet utanför Australiens kust där det KAN finnas hajar! haha! Men jag bad till gud och inga hajar kom och vi klarade det!!!! Med vår grupp, instruktör och Oskar kunde man känns sig väldigt lugn och äntligen njuta av att få se på världen "down under" : ) lycka var även när vi var påväg ut med båten och 2 delfiner hoppar ca 20 meter framför oss! :D Vi hade även väldigt tur med vädret dessa dagar med temperatur runt 30 grader och klarblå himmel vilket gav bra sikt där nere :)
Så efter dyken i havet blev det idag lunch med vår lilla grupp (som man kommer sakna lite...) och maaassa pappersarbete. Men nu har vi 2 oerhört vackra bilder på oss och våra "temporary cards" wooohoo!
Nu i eftermiddag/kväll gick vi ner till stranden och tog oss ett dopp innan vi faktiskt kunde skåda den absolut finaste solnedgången vi någonsin sett. Olyckligtvis var min kamera slut på batteri och Oskar hade inte med sin.. Men den var otroligt vacker. Hoppas ni mår bra där hemma! och glad första december! :)
P.s. vad är det för julkalender i år? :)
Avicii vet hur man "vevar" ;) haha! Här kan du se hur man gör Kicki!
Att sitta här en kväll och känna att solen fortfarande är varm, se ett gäng sitta och och ha picknick, en man ligger och tar en tupplur, några försöker lära sig surfa och några kör ett träningspass på stranden samtidigt som allt på något sätt är helt lugnt och stilla. Det är känsla!
För att fira blev det grillat ikväll! redigt gott!

RSS 2.0