Utflykten med stort C

Heeej,

Efter otaliga klagomål från Karolina om dåligt bloggande får jag väl ta tag i mig själv denna kväll och skriva ett litet inlägg =) Igår hade vi en mycket händelserik dag. Efter frukosten satte vi oss på tåget mot Joondalup där Sebbe och Kristin väntade med deras vänner för att ta med oss på en heldag med lite allt möjligt på schemat. Vi satte oss i bilen med riktning mot ett litet område här ca 45 min från Perth som kallas Swan Valley.

Första stoppet som också var huvudstoppet på resan var "Supa golf". Nu betyder inte detta att man spelar golf och super utan detta är en speciell typ av golf. Klubborna och bollarna är mycket större vilket gör det lite mer till en sport som alla kan spela, hur kass man än är på vanlig golf. Hålen är allt från 40 meter upp till 200. Det kändes lite som om man spelade Mario golf för er som har testat på det fantastiska tv-spel. Väldigt väldigt roligt var det i alla fall, och en idé som vi tyckte man kunde ta med sig hem till Sverige :)

Efter allas temperament hade lugnat ner sig (läs Karolinas) så kunde vi ta oss vidare till en italiensk restaurang som bjöd på en mycket god lunch. Sedan bar vår lilla minitripp vidare till en vingård som tydligen fått priser för bästa viner osv. Där blev det vinprovning och shopping för dom som behövde fylla på vinförådet. Efter dessa fantastiska viner så var sockersuget högt, därför blev vårt sista stopp riktigt efterlängtat, nämligen chokladfabriken. Sebbe som kan stället sedan tidigare gick med beslutsamma steg fram till den lilla hörnan med fri chokladprovning. Efter sig hade han hela sällskapet hack i häl och vi skyfflade på i stort sett så mycket choklad som fick plats i handen och hällde i oss. Detta beteende upprepades därefter x antal gånger innan vi slog oss ner och tog en chokladdrink som var bland det godaste jag har druckit i alla fall. Innan vi lämnade fabriken gick vi en sista gång förbi chokladprovningen och hällde lite halvdiskret ner choklad i påsar, handväskor och fickor för att sedan ännu mer diskret snabbt försvinna ut från lokalen ;-)

Väldigt mätta och belåtna satte vi oss sedan i bilen för att åka hemåt. En mycket trevligt och rolig dag på alla sätt och vis. Tack för att vi fick åka med! =)

/ Oskar


En mumsig smoothie kallad "oh la la" på Boho Espresso vid Beachen.
Vår golf-bag!
'
Uppladdning..
Kristins första slag :) en riktig rockstar!
:)
En god thai-sallad lunch!

update!

Hej alla människor!
Nu är det K som skriver här igen och jag får väl börja med att be om ursäkt för veckan som gått utan ett enda inlägg här på vår kända blogg ;)
Men nu tänkte jag att det fick vara dags igen. Vi konstaterar väldigt ofta här hur fruktansvärt fort tiden går! Nu har vi varit här i 2 månader snart och dessutom är det bara 2 månader till julafton idag. Så om tiden tänkte gå lika fort som den gjort hittills så känns det som att tomten kan komma inom väldigt kort!
Det blir nog lite långtråkigt om jag ska sitta här och berätta vad vi gjort dag för dag, men vi mår väldigt bra och vi trivs väldigt bra här. Jag älskar att vakna varje morgon här och ha en ny dag fram för mig. Även om vi varit här en längre tid nu och även om vi kommit in bra i rutinerna känns det på något sätt ändå overkligt att vi kan gå ner till Scarborough Beach på ett par minuter för en morgonpromenad, eller att vi kan gå till Coles istället för Hemköp, eller att vi tar på oss shorts istället för höstjackan eller att vi äter gröt istället för fil på morgonen.. haha..
Det jag vill säga är att det gäller att ta vara på varje liten dag här nu känns det som, och det känns ju extra bra att det bara blir varmare här, så vi njuter :) (förstår dock bara inte hur i hela friden vi ska överleva januari månad där hemma, men det är ett senare problem :p)
Förra veckan var vi på en "Whale Watching" tour som min kära OH så fint hittade på i 20-års present. Så i onsdags begav vi oss på en båt och styrde ca 30 minuter i full fart ut mot Rottnes Island hållet och valar fick vi se! Hujedamej va stora dom är!!!! det var som en kick varje gång man fick syn på en. När vi helt plötsligt dessutom ser 2 stycken hoppa en bit ifrån båten rätt upp i luften så jublade hela båten. Guiden berättade att vi hade haft väldigt tur som sett valarna hoppa, då det är väldigt sällan de gör detta. Precis innan vi skulle styra tillbaka in mot Perth igen skymtar vi en val vääääldigt långt bort som hoppar för fulla muggar, jag tror den kom upp i 6 hopp! :) kort efter detta dyker det upp två jättar extremt nära båten som simmar bredvid varandra, blåser vatten samtidigt och sen dyker nedåt samtidigt och visar sina fina fenor för oss :)
Vad har mer hänt då? Jo, vi har gått en vecka på engelska kursen :) läraren heter Bill och är en pensionerad (skulle jag gissa på) man i sina bästa år. Väldigt trevlig och snäll. Kvällskurserna är lite varierande från dag till dag i antal, allt från 2 - 10 st. Men vi har under veckan varit ca 5-6 st där med människor från alla världens hörn. Så jag måste säga att jag tycker det är ganska mysigt att sitta där i det lilla rummet, trots de 4 timmarna ;) men det blir nog bara 1 vecka till för oss med tanke på den extrema kostnaden..?!
Oskar har även spelat ännu en match med Revolution Sharks. Denna gången tyckte tyvärr tydligen motspelarna att det va roligare att försöka skada Oskar än att spela innebandy, så OH bestämde sig för att lämna planen efter en halvlek.. Synd att vissa människor inte har vuxit upp ännu!!
Dock fick han plåster på såren när vi åkte hem till Krisin och Sebbe senare under kvällen där det bjöds på jordgubbspaj och premier league. (Kan det bli bättre?? ;)
Oj vilket långt inlägg detta blev. Det va inte meningen vid start direkt. Så ni är tappra ni som orkat läsa hit får jag säga :)
Innan jag avslutar måste jag bara berätta för er att jag idag fick följa med Kristin, hennes vän Frida och Sebbe på en utflykt ca 30 min norrut till Yanchep National Park för att vandra och se på kängurus + koalor! Detta lyckades vi ganska så rejält med efter som det slutade med att vi kom vilse, fick ringa efter hjälp och fick åka truck tillbaka! Vi började på en vandrings track som skulle vara 4.5 km men ta mer än 2 timmar.. Men vi gick och gick och gick och insåg att vi va helt lost, vi hade hamnat på ghost walk som den kallades.. haha, som det kan gå ;) men efter 5 timmar kunde vi nå vårt mål tack vare vår rescue man! det va hur som helst en mycket spännande och rolig upplevelse :) Oskar kunde dessvärre inte åka med eftersom han va tvungen att snickra ihop x antal innebandy klubbor och undervisa lite barn. Men fler utflykter blir det! :)
Nu kommer det lite bilder här nere, ha det bra så hörs vi snart igen! :)
Puss och kram!
Ännu en yogurt-glass ♥
Så här glad blir man när man får paket från Sverige! :D
Beachen en morgon :)
Goootttt!!
Oskar tog sin livs bild ;)
Vår räddning!

Birthday time

Heeejsan! Här kommer lite bilder från lördagskvällen samt söndagen, som bestod i att fira att jag lämnat tonåren bakom mig med väldigt fina männikor. Lördagskvällen var hur trevlig som helst här hos oss i Scarborough då Emma&Kristin + Kristin&Sebbe va här för grillning och tårta :) det bjöds på mycket prat och många skratt långt in på kvällen. Kära mamma Biggan ringde även så fint precis vid det Australienska tolvslaget :) Söndagen började på ett ypperligt vackert sätt då Oskar stod vid sängkanten och sjöng med sin fin fina stämma :)

 

Som ni ser är det lite färglöst hemma hos oss, så vi försökte pimpa upp det hela med lite ballonger :)



Grillmästaren in action!



The gang



Kusin Emma & Karolina gör sallad



Tårtan som efter mycket om och men blev smaskens :)



Lägg märke till russinen :)



36,2 grader och vågorna va enorma



Livräddaren va i full gång!


Oskar förbereder mig för destination unknown..


Extremt fin och extremt god pizza! Måååste testas!



Choklad Fondy för 2 :) väldigt gott och jaaa, vi var mätta sen kan jag lova :)

Tack för en supermysig födelsedag säger jag! Pussss ♥

Banana Bread

Idag har vi:
- ätit frukost, Gröt för K och Mackor för O
- O har anmält oss till engelska kurs next week
- K har jobbat på sumo!
- Haft brottningsmatch
- Sprungit + styrketränat längs havet
- Turbohandlat pga hunger
- Lagat extremt god nationalrätt här i form av Tacos!
- Påbörjat en birthday cake som kan bli en flopp eller succé
- Även påbörjat mission impossible, men insett att kvaliteten inte håller på vissa filmer från Bali
- O har blivit helt fast vid Wordfued, en nytändning kan man säga
- Ätit varsitt yber färskt, och då menar jag verkligen färskt, bananbröd från Sumo Salad.
- Konstaterat att banana bread kan vara bland det goaste!
- Natti natti på er :)

Bildbomben




Stranden vid Hillarys



Vi träffade på en trevlig filur nere på byrggan :)





Yoghurt paradiset!





Vi va lixom tvugna...



Heeeej :D



Scarborough Beach before sunset







Lycka är när man har tränat, åker ner till havet och ser Oskar ståendes där med en burk med vår första mango i!







Läsa läsa..







Oskars första match med Revolution Sharks





OH gör måååååål!



Lite taktiksnack som Oskar denna gång får styra över :)

/ OH & KB

The weekend

Hejheeeej! :)
Nu ligger ni och sover där hemma, men det gör icke vi, för här ska måndagen tas vara på. Helgen har iallafall varit riktigt rolig och härlig med en blandning av det mesta :) Oskar spelade sin första match i Revolution Sharks i lördags. Tydligen så var detta en riktigt hård och tuff match, men som de till slut efter mycket dramatik vann med 8-7 :D tyävrr kunde jag inte heja denna gång då jag stod och gjorde sallader till hungriga kunder. Men nästa gång så! Lördagskvällen spenderade Oskar och jag på olika platser, då jag blev medbjuden på en tjejmiddag i Fremantle med min kusin+hennes vän och 7 andra tjejer från deras skola som var från olika delar av världen. Det blev turkisk mat som var mycket god :) I detta land har de flesta restauranger "BYO" regeln, vilket står för, "Bring Your Own". Så vi hade med oss ett par vinflaskor som vi ställde på borden. Fort därefter kom servitriserna och korkade upp våra egna flaskor, kändes lite speciellt ;) Oskar hade en grabb-kväll med Don och Lucas här hemma i Scarborough. (Dock har Don gått och blivit förkyld, så han snyter sig h e l a tiden!)
Eftersom jag sovit över hos kusinen min (Emma) fick jag vakna på en helt ny plats i Perth, nämligen i Kardinya. Så det blev en god frukost innan jag åkte mot Fremantle för att möta upp min man :) Fremantle är en väldigt mysig del här i Perth precis vid havet, med många kända restauranger längs vattnet och mycket cafeér och annat på huvudgatan. Vi mötte sedan upp Kristin & Sebbe för en väldigt god men mäktig pizza-lunch :) Efter detta blev det lite strosande runt i området och längs vattnet. Även ett besök på Fremantle Market blev det, där vi kunde fynda masssaaaa jordgubbar - 3 lådor för 5 dollar! plus en mango för en dollar som en extremt galen man stod och skrek ut för fulla muggar.
Väl hemma igen slutade kvällen med en söndagsfilm som Oskar valde och detta blev ingen mindre än Misson Impossible 3. Haha :D har ju aldrig skådat dessa filmer, men OH älskar dem, och jag ska väl säga att jag blev positivt överraskad iallafall. Dock är det sååå jobbigt och se när alla människor mår dåligt och har ont! en romantisk komedi är lite mer lugn för själen kanske ;)
Jaja, ha en fin måndag! Puss och kram!

Oskar läser för fullt vid bryggan i Hillarys
En magdansör gästade den turkiska restaurangen
Karolina, Kristin och Emma
Pizzaaaa i Fremantle
Sebbe var riktigt glad!
Fremantle market
'
Fremantle :)
Håller med till 110 %
OH med :)

happiness!

Heeej!
Denna kväll har vi gjort lasange! extra poäng till oss! ;) Oskar sa dock till Don när han frågade hur den blev: It was great.. But mum´s better.
Hoppas det gjorde dig glad Kicki! :)
På bilden kan ni se mangon som äntligen nått oss och som OH överraskade med idag! :) lite konstigt hur frukt kan göra en så glad!
God fredag på er där hemma och grattis på namnsdagen Mamma/Biggan ♥

Hillarys Boat Harbour

Godafton där hemma! :)
Jag hoppas att ni står ut med att det nästan bara är jag (K) som skrivit här det senaste. Jag hoppades på att mannen här i huset (Oskar då, inte Don) skulle kunna skriva om dagen. Men jag befarar att det inte blir så ikväll heller då han precis kom hem från innebandy träning, så jag kör på ;)
Vi båda två har kommit igång med träningen ordentligt här nu vilket känns skönt :)
Oskar tränar ju med Revolution Sharks plus har gymkort, och när han är iväg har jag nu börjat spendera mycket tid på fitness first. Känns skoj att kunna gå på pass då ledarna är så sjukt taggade! Igår var jag på Body Jam med en tjej från mitt jobb vilket var mycket spännande då hon skrattade sig igenom passet iprincip samtidigt som ledaren körde på som aldrig förr! Slängde med huvudet, hoppade och gapade! Men man ska inte klaga ;) hellre det än tvärtom!
Engelska testet vi gjorde igår klarade vi oss igenom fint. Mannen som fixade allt för oss är så himla snäll och trevlig, härligt med en människa som sprider en sån himla glädje och energi runt sig :) testet innehöll hur som helst 40 olika meningar där ord skulle passa in plus en essay på slutet. Efter detta test åkte OH mot sporthallen för att lära ut lite floorball till de små barnen och jag åkte mot Subiaco för en "tjejdag" med Kristin, en tysk tjej plus 2 tjejer från Bali. Det blev en fika och lite strosande runt i affärer. Den tyska tjejen var choklad-beroende och äter choklad varje dag. Så bara under några timmar hade hon fått i sig 2 stora chokladkakor med vit chokladsås och mjölkchokladsås! Det ni ;)
Men, idag är det onsdag, och denna onsdag har varit riktigt varm och solig! :) så vi begav oss mot ett ställe som heter Hillarys Boat Harbour. Åker ni till Perth, så måååste ni åka dit! Ett av mina favoritställen här helt klart :) Stället består av bryggor där en del är under tak med massa olika matställen och affärer. Till och med frozen yoghurt finns, och då mina vänner, då är det bra! Vi får en liten känsla av Smögen när vi är där, vilket inte är helt fel :)
Nu går temperaturen uppåt här för varje dag känns det som och likaså solen ;) Kanske är tur att jag ska jobba några dagar nu så att jag inte blir orange igen...
Ha det fin fint! Puss och kram! ♥

movie


God tisdag på er!
Här kommer en extremt tråkig film, haha. Men tänkte bara visa att såhär kan det se ut när man åker bil i Western Australia. Ta det ni ser gånger 250 mil, så förstår ni varför skyltarna Don´t drive tierd" fanns här och där ;)

monday monday monday

Hellluu there!
Tänkte bara skicka er en liten hälsning fort från Scarborough idag :)
Oskar har åkt till Revolution Sport för att döma matcher och här sitter jag i solen på vår lilla ute-plats och pluggar engelska glosor samt äter klementin innan det är dags att åka mot Fitness First och Bodypump, det ni ;)
Tidigare idag var vi nere på en skola som ligger precis vid oss där de undervisar i engelska på alla möjliga nivåer. Så vår tanke var att bara svänga förbi och se vad de erbjöd för kurser. Men det slutade med att vi fick en rundvandring, en kopp kaffe för att samtala med en man som skulle se vilken nivå vi låg på och dessutom bokade vi tid imorgon bitti för att göra ett engelska test :) känns faktiskt riktigt roligt att få gå upp tidigt för att gå och göra ett prov! Back to the old days så att säga :) De hade även en kurs som heter "English Action" där man får både engelska lektioner samt surf-lektioner. Kanske kan vara något ;)
Det var allt för idag! Puss och heej / Karolina Bond!
Så här skoj kan man ha framför glosboken! :)

sunday!

Godkvääll! :)
Här har det redan hunnit bli söndagskväll medan klockan endast är eftermiddag hos er på andra sidan jorden. Vi har nyss ätit en middag iform av köttfärsås. Köttfärsen va dock frusen då vi hittade tidernas fynd av just köttfärs i fredags, så det tog sin lilla tid att tillaga den.
Kan ju passa på att berätta att vi igår hade lördagsmys hos Kristin och Sebbe, vilket va väldigt trevligt :) vi köpte thaimat på ett ställe som heter "wokinabox" vilket ni måste testa om ni kommer hit! :) sen blev Oskar världens lyckligaste då han äntligen fick se en premier league match på en riktig tv tillsammans med chips (eller chibbar som tydligen är häftigt nu) ;) det är väldigt roligt att umgås med dem så det är himla tur att vi har dem här i Perth :)
Idag startade vi söndagen med att mina vänner STORstäda, med STORA bokstäver!! Jag tycker inte vi borde behöva betala hyran efter att ha gjort ett FÖRSÖK till att få bort all damm som befinner sig inne i "tvättrummet". (tror nämligen inte att Don ens tänkt tanken på att städa där under de 2 åren han bott här..) Vi kunde även dammsuga upp 5 spindlar som hade bosatt sig fint i några spindelnät, städat toaletterna och moppat golv plus moppat duschen! Haha :)
så efter denna städning var vi värda att komma ut i det fina vädret. Så vi satte oss och läste vid havet en stund innan Kristin och Sebbe kom till oss för en fika på Boho Espresso (väldigt god cappucino) och efter detta blev det en liten walk längs havet innan vi 4 satte oss ner på en bänk och granskade alla som tränade på gräsmattan. Killarna blev extremt facinerade och kände sig nog aningen pressade när de satt med störa ögon och granskade en man som tränade lite mer än vanligt när det gäller armar.. 10 gånger 10 armhävningar med benen ståendes på en soptunna, plus 10 gånger 10 vanliga armhävningar, x antal chins och en väldans massa mer! :D det jobbiga var ju att han fullkomligt älskade att vi satt och stirrade på honom, men det är ju underbart att man kan göra någon glad :)
OH kände att han va tvungen att rusa till gymmet direkt när vi kom hem.
Ha en fin söndag där hemma så hörs vi snart igen :) ♥ / K

1 Oktober

Goddagens!
Hoppas ni sover gott där hemma i Svea Rike/England eller vart ni nu befinner er! :)
Blir lite knäpp när jag ser datumet här ovan.. Är det redan OKTOBER?? Detta betyder att jag endast har 15 dagar kvar som tonåring. Hur utnyttjar jag detta på bästa sätt tro? :) trivs ju med åldern 19, den är precis lagom..
Nu är gröten uppäten och även äggmackan. Jag ska försöka få upp Oskar ur sängen nu, men han påstår att han inte somnat förän 6.30 och att han därför är så trött! Detta tror jag dock inte på alls, haha.
Don ska skjutsa mig till jobbet om en stund idag faktiskt. Det lär dock bli en väldigt lugn dag på centret då det är final i Australiensk Fotboll idag, vilket gör att alla gör en sak, nämligen tittar på matchen! Don påstod att det kanske är Australiens näst största dag..
Vädret är på topp idag ser det ut som så Oskar kanske gör ett till försök med sin bodyboard! :) ikväll ska vi hem till Kristin och Sebbe för att äta lite och så :) va gör ni där hemma idag?
Nu hinns det icke skrivas mer just nu för denna gång, men vi hörs snart!
Kram på er ♥ / Karolina

RSS 2.0