soool och mango

Godkväll där hemma!
Hoppas ni har det bra och att det blivit liiiiite kyligare så att ni får in lite jul-känsla :)
Här kan man ju säga som så att VARMT är det! Under de senaste dagarna har temperaturen stigit väldigt mycket, men vi ska verkligen inte klaga. Desto mer anledningar till att bada och öva på att surfa blir det då :) Oskar har lyckats komma upp på brädan flera gånger nu och jag tycker verkligen att han är sååå duktig. Jag däremot.. om jag säger att jag inte är någon talang direkt och att jag inte heller har någon balans alls.. då kanske ni förstår hur bra jag är. Haha! Jag är riktigt värdelös, trots många tappra (enligt mig) försök. Men jag ger INTE upp ;D Oskar är en tapper lärare som försöker iallafall :)
Jag kan även lugna mammorna där hemma med att vi är duktiga på att hålla oss i skuggan när vi inte är i vattnet! :)
I går spenderade vi vår dag i underbara Kings Park som ligger inne i Perth. Att ta sig dit har alltid varit ett litet projekt då det ligger så galet högt upp, vilket betyder x antal trappor eller extremt branta backar. Men en liten informations-kvinna visade oss en buss som faktiskt gick dit upp, helt gratis dessutom!
Så vi kunde avnjuta vår lunch som vi tagit med oss med en fin utsikt :) dock fick vi byta plats, eller flytta vår filt hela tiden då skuggan försvann från oss.. ;)
På tal om någonting helt annat så tänkte jag bara flika in med att när vi var och handlade på Coles häromdagen spelades julmusik, inne i City stod en stor julgran, julpynt finns överallt i köpcentrumen och jultomten springer till och med fram och tillbaka runt Sumo Salad. Men vi har verkligen kommit fram till att allt detta med jul funkar inte här. En julgran passar inte in i 30 graders värme och dessutom måste ju jultomten svettas otroligt mycket under sin dräkt.. Han ska ju vara på mer nordligare breddgrader.. Jaja, nog om detta :)
Bilder från Kings Park kommer inom de närmsta dagarna, men så länge får ni några från den fina surfaren! :)
Innan jag slutar skriva måste jag bara berätta för er att Coles har den mest perfekta mangon just nu för bara 1.98 dollar.. Jag gissar på att snittet ligger på 2 st om dagen här numera ;)
Kramar och godnatt ♥

WE LOVE AUSTRALIA

Goooood morning! :)
Ett väldigt kort inlägg blir det här, men tänkte att det kanske är bättre än ingenting alls?
Tack iallafall för alla roliga kommentarer ni skrivit de senaste! Vi får en kick varje gång en ny person skrivit några rader ;)
De senaste dagarna har vi gjort lite allt möjligt.. Oskar har varit tränare för ett floorball lag från Singapore och fick vara kändis för en dag då spelarna ville vara med på kort med honom. Jag har spenderat många timmar på sumo salad och känner mer och mer hur jag blir medlem i Sumo Society ;) (dock har jag bara ca två helger kvar att jobba). Vi har ätit pannkakor till kvällsmat i sängen, vi har njutit av härligt väder på stranden, vi har varit i cottesloe beach med Emma och Kristin, blivit inbjudna till en överrasknings-hejdå-middag för Sebbe och Kristin som vi va på i onsdags, vilket va väldigt trevligt med god mat och härligt sällskap :) vi var 35 st som satt och väntade på det fina paret på en restaurang, och de blev väldigt överraskade :) Don har även de senaste dagarna varit o e r h ö r t framåt och social. Han måste vara hög på livet? ;) vi konstaterade att han nog kanske hade sin livs roligaste fredag i förrgår, då han till och med tog ledigt från jobbet för att få spela innebandy, gå på after work och spela hockey en h e l kväll! Den ni ;)
I fredags hände också något stort. Vi såg Twilight på bio!! OH och jag har haft Twilight marathon här då vi sett i kapp filmerna för att kunna se sista filmen på bio, och den va riiiiktigt bra! :)
Nu mina vänner ska vi faktiskt bege oss ner mot beachen för en dag med sol och surfing. Don har nämligen fixat en surf-lärare till oss dagen till ära. Så önska oss lycka till! ;)
Hoppas ni mår bra där hemma! Vi hörs snart! :) ♥

stekt gröt och stekta kinder

Godkväll! :)
Tänkte bara lite fort berätta att vi idag provade stekt havregrynsgröt till frukost idag, för att variera kosten lite ;) blev lite speciellt men ändå helt okej!
Beachen fick sedan besök av oss där Oskar fick prova hur Benny (surfbrädan) fungerade. Dock va solen lite starkare än vad vi räknat med denna dag, så vi själva blev lite stekta också.. Vilket inte ska hända igen!!
Nu blir det nattinatti här!
Puss och kram!

surfbrädan

Hej alla människor!
Senaste nytt från Scarborough Beach: Oskar har köpt en surfbräda som är otroligt fin! han ser riktigt proffsig ut med den! dock är detta inköp gjort samma dag som det är x antal hajvarningar.. Så regeln blir att inte vara längst ut i havet..
Imorgon blir det frukost på stranden och sedan bad med brädan och bodyboarden :) Önska oss lycka till ;)
Nöjd
Visst är den fin? :)

Margaret River

Hej igen,

 

Tänkte börja att göra som Matilda en gång gjorde på sin blogg, nämligen såga våra läsare. Extremt dåligt på kommentar-fronten måste jag säga ;)

 

Det var ett tag sedan senaste inlägget och här har det hänt mycket roligt. I måndags ringde klockan vid sjutiden och vi begav oss mot Fremantle där vi skulle möta upp Karolinas kusin Emma och hennes två kompisar för att åka på en liten roadtrip söderut. Vi hade hyrt en bil som jag och Karolina snällt fick avstå från att köra då det var minimum 21 år. Målet med resan var Margaret River, ett liten ort 3 timmar söder om Perth som för med mesta är känt för dess viner, choklad och surfing.

 

Resan gick väldigt bra med tanke på att tjejerna aldrig kört i vänstertrafik förut. På vägen hann vi med att stanna på en chokladfabrik (samma företag som den vi skrivit om tidigare på bloggen) och återigen trycka i oss så mycket vi kunnat på mindre än 20 minuter. För att fylla magen ännu mer begav vi oss sedan till en gård som odlade nötter av olika slag för att testa diverse olika nötter/musli/sylter osv. Inte nog med detta utan efter nötgården blev det ännu mer förtäring i form utav en ostgård som hade fri ostprovning. Belåtna och väldigt mätta satte vi oss sedan i bilen med riktning mot vårt hostel.

 

Väl framme fick vi vårt rum till det extremt glamorösa boendet vilket fick en att tänka tillbaka på alla fantastiska boenden som vi testade på under vår backpacker-resa tidigare i år. Middagen blev hur som helst lyxig då vi beslöt oss för att tillaga tapas.

Dag två började med tidig frukost för att sedan besöka en utan tre välkända grottor här i området. Grottan var väldigt häftig och.. äh jag vet inte hur jag ska förklara, ni får se bilder helt enkelt ;) Att ta sig upp och ner till grottan var dock ett projekt med dess 600 trappor..

 

Efter detta bjöds det på subway-luch och därefter ett besök på en ckokladfudge-fabrik för ännu mer smakprover. För mycket sött på för kort tid tyckte vi och riktade därför in oss på vin. Vi lyckades pricka in en helt fantastiskt fin vingård som hade väldig många goda viner, inte för att jag har någon vidare kunskap runt ämnet men dom hade många viner som fått över 95 av 100 poäng utav någon känd vinsnubbe.. Dom hade med andra ord en del kända viner och gården var därefter väldigt exklusiv och fin.

 

Området här är alltså en känd surfplats för lite mer avancerade surfare, dock hade vi oturen att missa en tävling som var dagarna innan och dessutom var det väldigt blåsigt när vi besökte stränderna så det var inga vågsurfare ute tyvärr, sjuka vågor var det!

 

Dag tre skulle den här roadtripen avslutas och vi satte riktning mot Perth igen, vi hann dock med en del stopp på vägen för att studera kuststräckan som är väldigt imponerande här. Väldigt väldigt många tomma stränder, och väldigt fin natur är dom rätta orden för Western Australia. Det är svårslaget..

 

En mycket trevlig och rolig tripp söderut alltså där vi hann med mycket. Vi lägger upp en del bilder här nedanför så ni får en ännu bättre bild.

Hörs snart igen, cheers / Oskar










Take as much as you want...

A world full of chocolate!

Chokladfabriken vi besökte hade fått ett antal diplom, vilket de förtjänar ;)





Även en fudge factory fick besök..







Ingången till grottan :)





Vingård!









Carpa..

















down south

Heeej!
Tänkte bara slänga in ett litet inlägg här om att allt är fint här i Scarborough Beach och att vi imorgon åker söderut ett par dagar! Ännu en roadtrip, dock aningen kortare ;)
Vi hörs snart igen!
Puss! ♥

Life is good!

Gooooderafton folket!

Här sitter KB i sängen och har precis ätit en mango i p e r f e k t i o n! Herregud, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara miraklet med denna frukt. Tack tack, till den som skapade den. Hur som helst! Känner mig nu efter en lång dusch lite fräschare än vad jag gjorde när jag gick från Sumo Salad för ett tag sen. Att städa det stället är som ett träningspass (i svett-nivå). Mixa ihop det med dofter från sura trasor och matrester så får ni en fantastisk mix! Men men, är man med i sumo society så får man leken tåla ;) Nu har OH kommit hem från lite Engelska kurs, vilket innebär att det nog blir en liten kvällsmacka för oss nu :) Pussss!

 

Tänkte ge er lite bilder, så nedan kommer en hel bunt! Enjooooy!

 

 

Picknick i Kings Park!
Oskar blickar ut över fina Perth
OH´s new love









Insane goott! och mycket mat! Kom och besök thaien precis vid scarborough beach ;)

Oerhört vackert vatten!
Lucas relaxar!
Äntligen köpte vi bollen som studsar på vattenytan. Lyckan va total! :)

1 november

Hej på er! :)
Det va ett tag sen det blev en update här nu, men vädret har varit väldigt härligt de senaste dagarna med en temperatur över 30 grader och sol, vilket vi gillar skarpt och vill ta vara på :)
Men vi har under de senaste dagarna haft picknick i Kings Park med Emma och Kristin. Detta va i fredags då det va "Public Holiday" här på grund av att ingen mindre än självaste drottning Elisabeth va på besök i staden! :) Vi har även varit på bio och sett filmen Contagion. En upplevelse i sig bara att få gå på bio här :) filmen var även den bra, men inte världens bästa, men ändå sevärd så att säga :) lite udda var dock att glass var något som de sålde mycket av inne på bion som snacks.. Hmmm... Även mycket Magnum som för övrigt är bokstavligt talat svin dyr!!! 28 kr?!?!?!??!
Det blev även ännu en match för Oskar i helgen som va rolig att se! Sharks vann överlägset denna gång med 8-3 :) och efter matchen va det väldigt varmt och skönt ute så det blev en tur till beachen med Lucas. Där har vi även ägnat en hel del tid de senaste dagarna. Nu ska jag fortsätta äta min grape-frukt här och ni får ha det så bra där hemma! Snart kommer lite bilder :) en film är även påväg, då Erik Agnefors bett om detta ;)
Pussss och kram!


RSS 2.0