Margaret River

Hej igen,

 

Tänkte börja att göra som Matilda en gång gjorde på sin blogg, nämligen såga våra läsare. Extremt dåligt på kommentar-fronten måste jag säga ;)

 

Det var ett tag sedan senaste inlägget och här har det hänt mycket roligt. I måndags ringde klockan vid sjutiden och vi begav oss mot Fremantle där vi skulle möta upp Karolinas kusin Emma och hennes två kompisar för att åka på en liten roadtrip söderut. Vi hade hyrt en bil som jag och Karolina snällt fick avstå från att köra då det var minimum 21 år. Målet med resan var Margaret River, ett liten ort 3 timmar söder om Perth som för med mesta är känt för dess viner, choklad och surfing.

 

Resan gick väldigt bra med tanke på att tjejerna aldrig kört i vänstertrafik förut. På vägen hann vi med att stanna på en chokladfabrik (samma företag som den vi skrivit om tidigare på bloggen) och återigen trycka i oss så mycket vi kunnat på mindre än 20 minuter. För att fylla magen ännu mer begav vi oss sedan till en gård som odlade nötter av olika slag för att testa diverse olika nötter/musli/sylter osv. Inte nog med detta utan efter nötgården blev det ännu mer förtäring i form utav en ostgård som hade fri ostprovning. Belåtna och väldigt mätta satte vi oss sedan i bilen med riktning mot vårt hostel.

 

Väl framme fick vi vårt rum till det extremt glamorösa boendet vilket fick en att tänka tillbaka på alla fantastiska boenden som vi testade på under vår backpacker-resa tidigare i år. Middagen blev hur som helst lyxig då vi beslöt oss för att tillaga tapas.

Dag två började med tidig frukost för att sedan besöka en utan tre välkända grottor här i området. Grottan var väldigt häftig och.. äh jag vet inte hur jag ska förklara, ni får se bilder helt enkelt ;) Att ta sig upp och ner till grottan var dock ett projekt med dess 600 trappor..

 

Efter detta bjöds det på subway-luch och därefter ett besök på en ckokladfudge-fabrik för ännu mer smakprover. För mycket sött på för kort tid tyckte vi och riktade därför in oss på vin. Vi lyckades pricka in en helt fantastiskt fin vingård som hade väldig många goda viner, inte för att jag har någon vidare kunskap runt ämnet men dom hade många viner som fått över 95 av 100 poäng utav någon känd vinsnubbe.. Dom hade med andra ord en del kända viner och gården var därefter väldigt exklusiv och fin.

 

Området här är alltså en känd surfplats för lite mer avancerade surfare, dock hade vi oturen att missa en tävling som var dagarna innan och dessutom var det väldigt blåsigt när vi besökte stränderna så det var inga vågsurfare ute tyvärr, sjuka vågor var det!

 

Dag tre skulle den här roadtripen avslutas och vi satte riktning mot Perth igen, vi hann dock med en del stopp på vägen för att studera kuststräckan som är väldigt imponerande här. Väldigt väldigt många tomma stränder, och väldigt fin natur är dom rätta orden för Western Australia. Det är svårslaget..

 

En mycket trevlig och rolig tripp söderut alltså där vi hann med mycket. Vi lägger upp en del bilder här nedanför så ni får en ännu bättre bild.

Hörs snart igen, cheers / Oskar










Take as much as you want...

A world full of chocolate!

Chokladfabriken vi besökte hade fått ett antal diplom, vilket de förtjänar ;)





Även en fudge factory fick besök..







Ingången till grottan :)





Vingård!









Carpa..

















Kommentarer
Postat av: Erik

Grymt fräscha bilder, ni har det ju huuuuuur göttigt som helst! Bilden på er två med havet i bakgrunden skulle jag inte ha något emot att få i julkort förövrigt :)

2011-11-11 @ 16:40:35
Postat av: Birgitta

Vi har ju blivit lite bortskämda på bloggen. Måste säga att ni är fantastiskt duktiga på att berätta om era äventyr. Jättekul läsning! Och vilka bilder sen! Förra inlägget skapade förväntningar ska ni veta. Vi blir alltid rikt belönade efter en roadtrip i WA. Tack för det goingar!! Kram

2011-11-11 @ 18:03:47
Postat av: Charlotte Uggla-Axelsson

Du har helt rätt Oskar! Vi här på andra sidan har varit dåliga på att skriva kommentarer till er fantastiskt härliga blogg. Men jag och Roger tittar varje dag om det kommit in något nytt kul att känna sig avundsjuk på ;0)

Det verkar som ni har det riktigt bra,ta vara på den här tiden och NJUT! Kram från Axelssons

2011-11-12 @ 11:36:44
Postat av: Kristin

Såg ut som en riktigt lyckad roadtrip och ännu bättre när man inte behöver köra och bara njuta av choklad o VIN :) Me like haha. Vi ses i veckan antar jag:)



KRAM



2011-11-13 @ 05:22:31
URL: http://noworrieswa.blogg.se/
Postat av: Abbsy

Haha guud va ni gottar med chokladfabriker och chokladfonduer och chokladcafér och gud vet allt, avis! ;) Verkar helt otroligt att besöka alla dessa ställen, njutningsfullt! :) Håller för övrigt med Erik, om ni känner att det är dags för första gemensamma julkortet nu till jul, kan även jag tänka mig att få det där med er två och havet ;) Puss!

2011-11-13 @ 16:34:51
URL: http://abbsyloo.blogg.se/
Postat av: Kicki

Hej kära ni. Tycker ni är toppen på att hålla oss informerade om vad ni sysslar med. Vet också att i alla fall jag o käre Lasse skriver lite dåligt. Lasse har faktiskt inte kommenterat en enda gång! Skall försöka visa honom nu: Här är allt bra. Vi lagar fars dags middag nu- porterstek- Magnus Ylva o Johan kommer snart.

Kram till er båda

2011-11-13 @ 17:43:05
Postat av: anders b

choklad sol och vin, helt ok.

2011-11-15 @ 14:10:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0